Samsun Gıda Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesi (UR-GE)
T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın 2010/8 sayılı Tebliği ile hazırlanan proje ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine olanak sağlayarak, işbirliği kuruluşlarının önderliğinde ihracat seferberliğini öngören Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Programı kapsamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Gıda Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesi’ ni hazırlamıştır. Projenin amacı proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlere katılacak Samsun gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların çeşitli analizlerle tespit edilen eğitim ve danışmanlık ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak, bu firmaların uluslararası potansiyel pazarlarla gerçekleştirecekleri yurtdışı pazarlama ve alım heyetleri programlarına katılmalarını sağlayarak ihracat ve uluslararası rekabet kapasitelerinin artırılmasına destek olmaktır.
Samsun Gıda Kümesi
Samsun Gıda Kümesi genç ve dinamik bir kümedir. Öncelikli olarak süt ve süt ürünleri, şekerleme, helva, kuruyemiş, kuru bakliyat gibi geniş bir yelpazede bulunan ürünlerini kendi alanlarında var olan uluslar arası hijyen ve gıda güvenliği standartları doğrultusunda iç ve dış pazarlarda gücünü artırmayı hedeflemektedir.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde sektördeki üyeleri ile gerçekleştirdiği görüşmeler ve toplantıların ardından T.C.Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile oluşturulan Samsun Gıda Kümesi, birbirini tamamlayan ürünler üreten 20’nin üzerinde firmanın aynı hedef için bir araya gelmesi ile oluşturulmuştur.
Neden Samsun Gıda Kümesi?
Samsun’da faaliyet gösteren, herbiri kendi alanlarında öncü olan firmalar inovasyon, kalite, ürün geliştirme ve pazarlama güçlerini Samsun Gıda Sektörü ve kendi sektörleri adına bir değer yaratmak amacıyla bir araya gelmişlerdir.
Mükemmellik, sürdürülebilirlik ve güven anlayışı içinde bir arada bulunan Samsun Gıda Kümesi sizden ilham alarak sizin için bir arada!
|