|
|
Akbank T.
6 Nisan, 2022
Akbank T.A.Ş. ile Samsun TSO arasında Oda üyelerine bankacılık işlemlerinden birçok avantaj içeren ‘İş Birliği Protokolü’ imzalandı.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen törende protokole imzayı Samsun TSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Akbank T.A.Ş. adına ise Buğday Pazarı Şube Müdürü Tayfun Boğa imza attı. Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük ve Akbank T.A.Ş. Yöneticisi Yüksel Karapaça’nın da bulunduğu imza töreninde, Murzioğlu ve Boğa, protokolün iş dünyasına hayırlı olması temennisinde bulundular. Akbank T.A.Ş. Buğday Pazarı Müdürü Tayfun Boğa protokolün, ‘Yeni Müşteriye Yeni Tarife Paketi’, ‘Avantajlı Taksitli Ticari Kredi Paketi’, ‘Dört Dörtlük İşyeri Sigortası’, ‘Üye İşyeri Avantajları’, ‘Maaş Ödeme Programları ve Ticari Kredi Kartı’ başlıklarında olduğunu söyledi.
Üyelere bir çok avantaj sağlıyor
Tekliflerden yararlanmak için Akbank müşterisi olunması gerektiğini belirten Tayfun Boğa, “Bugün imzaladığımız protokol, ilk kez Akbanklı olan yada yeniden aktifleşen Oda üyelerinin üç ay boyunca işlemlerini ücretsiz yapabileceği ‘Yeni Müşteriye Yeni Tarife Paketi’, üyelerin avantajlı faiz oranları ve 60 aya kadar vadesiyle 5 milyon TL’ye kadar KOBİ kredisi kullanabileceği ‘Taksitli Ticari Kredi’, ihtiyaca göre 4 farklı paket seçeneğini ve faaliyet alanına göre tasarlanan geniş teminat kapsamını tek poliçe altında toplayan ‘Dört Dörtlük İş Yeri Sigortası’, her ay sabit bir ücret İle çalışmak İsteyen, her bir işlem için komisyon kesintisi yapılmasını istemeyen ve cirosunun ertesi gün hesabına geçmesini isteyen Oda üyeleri İçin ‘Ekopos Paketleri’, maaş ödemeleri için Akbank'a talimat veren işverenlerin personel maaş tutarları, belirtilen tarihte ve miktarda otomatik olarak firma hesabından personel hesaplarına aktarılabildiği ‘Maaş Ödeme Programı’ ve bir çok avantajı içeriyor. Üye işyeri, maaş anlaşması ve sigorta avantajlarından yararlanmak için müşteri ilişkileri yöneticilerimize, Oda üyesi olduğunu gösteren bir belge göstermeleri ve sunulan tekliflerden yararlanmak istediklerini söylemeleri yeterli olacaktır” dedi.
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Janusauskas, Samsun’da inceleme ve ziyaretlerde bulundu |
5 Haziran, 2023 |
AB Türkiye Delegasyonu İletişim Bölüm Başkanı Ramunas Janusauskas, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi’ni ziyaret etti.
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu İletişim Bölüm Başkanı Ramunas Janusauskas, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Samsun’a geldi. Ramunas Janusauskas, ilk olarak Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti. Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Tüfekçi’nin de hazır bulunduğu görüşmede, AB Bilgi Merkezi’nin faaliyetleri ve ileride yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Janusauskas, ziyaretin ardından Samsun TSO Dış İlişkiler Müdürlüğü ile biraraya geldi. Görüşmede, uygulanan AB finansmanlı projeler üzerinde duruldu. Samsun AB Bilgi Merkezi çalışmalarının da anlatıldığı toplantının ardından Janusauskas, Samsun’da uygulanmış olan AB finansmanlı projelerden Samsun Lojistik Merkezi de ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.
|
|
|
 |
|
İş dünyasının kalbi Samsun’da attı |
10 Mayıs, 2023 |
Samsun’da Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un girişimleriyle düzenlenen, “Yatırım ve İhracat Zirvesi”nde iş dünyasının kalbi Samsun’da attı.
Gerçekleştirilen zirveye, Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’un yanısıra Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Fuat Köktaş ve Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, protokol üyeleri, Türkiye’nin önde gelen sanayicileri ve ünlü isimleri katıldı.
Bakan Muş: “Togg’dan Samsun’a da babayiğitlik bekliyoruz”
Ticaret Bakanlığı tarafından Samsun’da düzenlenen “Samsun İli Yatırım ve İhracat Zirvesi”nde konuşan Bakan Muş, küresel ekonomiyi belirsizliğe sürükleyen unsurlara rağmen Türkiye’nin 2022 yılı ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 5,6 artarak 254 milyar dolar olarak gerçekleştiğini vurguladı. Bakan Muş, “Üretim, istihdam, yatırım ve ihracata dayalı büyüme modelini önemseyen ülkemiz, küresel ticaretteki payını yükseltmek ve yüksek katma değerli mal ve hizmet ihracatını artırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.” diye konuştu. Bakan Muş, “Samsun’a bu zirveden sonra önemli yatırımcıların geleceğine eminim. Organize sanayi bölgeleri var. Onların büyüklüklerini ciddi bir ölçeğe ulaştıracağız. Ölçek olarak burada büyük sanayi bölgeleri oluşacaktır. Türkiye’nin yıldız markaları var. Hepsi yıldızdır fakat son dönemde parlayan önemli markaları vardır. Bunların bir tanesi de Togg’dur. Tabii, sizler Rıfat Bey’i Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı olarak tanıyorsunuz. Onun başka bir şapkası daha vardır. O da Togg Yönetim Kurulu Başkanlığı’dır. Bu işin babayiğitlerinden bir tanesi de kendisidir. Dolayısıyla babayiğitliklerini Bursa Gemlik’te gösterdiler. Şu anda Samsun’dalar. Bizler Togg’dan Samsun’da da bir babayiğitlik göstermesinin istiyoruz. Burası kurtuluş meşalesinin yakıldığı şehirdir. Bu Togg’un yarın bir gün otobüsü, kamyonu, A segmenti olacaktır. Bunlardan birisini ya da parçalarından bir kısmını Samsun’da biz üretmek istiyoruz. Bu şehir bunun karşılığını, tedarikini sağlayabilecek bir şehirdir. Dünyanın yollarını dolaşacak olan Togg’da mutlaka Samsun’dan da bir parça ve bütün olarak olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Hisarcıklıoğlu tebrik etti
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’da zirvede yaptığı konuşmada Oda ve Borsa’nın Samsun’u en iyi şekilde temsil ettiğine vurgu yaparak, “Ben onlarla iftihar ediyorum. Her ikisi de akredite. Yani 5 yıldızlı Oda ve Borsa. Avrupa standardında hizmet sunuyorlar. Müteşebbisin tüm sorunlarını dile getiriyor, çözüm üretiyorlar. Odamızı ve Borsamızı, başkanlarımızı, yönetimlerini, meclislerini ve genel sekreterlerini kutluyorum” dedi. Samsun’un şu an, ülkede üretimi olan 4 bin sanayi ürününün 22’sinde, en fazla üretim kapasitesine sahip lider il olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, Samsun’un 87 sanayi ürününde, üretim kapasitesi bazında Türkiye’de ilk 3 il arasında olduğunu kaydetti. Samsun’un Türkiye ekonomisi için önemini ve değerini herkesin görmesi ve bilmesi gerektiğini anlatan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Samsun’lu kardeşlerimde, ecdattan aldıkları güç ve cesaretle, geleceği şekillendirmeye, Samsun’a değer katan çalışmalar yapmaya devam etmektedir. Bu vesileyle, Samsun’da üretim ve yatırım yapan, tüm girişimcilerimizi de tebrik ediyoruz. Yerli ve uluslararası iş insanlarını, burada ortak girişimlerde bulunmaya, yatırımlarını ve işbirliklerini artırmaya davet ediyoruz. Bizde özel sektörün asli temsilcileri olan Odamızla ve Borsamızla birlikte, burada yatırım yapmak isteyen herkesin yanında ve destekçisi olacağız” diye konuştu.
DEİK Başkanı Nail Olpak, Samsun'un ticari altyapısına dikkati çekti
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak da konuşmasında, bağımsızlık ve Milli Mücadele'nin ilk hareketine ev sahipliği yapan Samsun'un bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sanayisi, tarımı ve gelişmiş altyapısıyla ülkeye hizmet vermeye devam edeceğini belirtti. Samsun'un enerji ve lojistik konusunda da önemli bir altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Olpak, "Küresel ticarette artan önemlerden birisi de mal ticaretinin yanı sıra hizmet ticareti. Biz hizmet ticaretini daha ziyade turizm olarak tanımlarken bugün sağlıktan, eğitime, eğlenceden, müteahhitliğe, yazılıma, bilişim hizmetlerine hepsini hizmet ticareti içinde görebildiğimiz çok geniş bir yelpazeyi konuşuyoruz. Sağlık kenti Samsun'u konuştuk, sağlıkta medikal ürenler pazarındaki altyapısını biliyoruz. Yapımı devam eden, önümüzdeki dönemde devreye girecek yeni Şehir Hastanesi ve benzeri altyapı yatırımları da bunları güçlendirecektir." diye konuştu.
Gültepe: “Samsunlu ihracatçılardan beklentimiz büyük”
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe de Türkiye'nin son yıllarda her alanda büyük mesafeler katettiğini, üretimde marka ülkelerin başında geldiğini söyledi. Gültepe, Türkiye'nin, dünyanın hemen her ülkesine ihracat yaptığına işaret ederek, "Geçen yılı 254 milyar dolarlık rekor bir ihracatla kapattık. Şayet paritenin olumsuz etkisi olmasaydı geçen yıl ihracatımız 270 milyar dolara taşınabilecekti. Bu yıl ilk 4 ayı geride bıraktık. Bu dönemde 80,9 milyar dolarla ihracatımıza imza attık. Son 12 aylık ihracatımız ise 251,7 milyar dolar oldu. Ben özellikle yılın ikinci yarısında çok daha umutluyum. İnşallah bu yılı Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir ihracatla tamamlayacağız." dedi. Türkiye'yi ihracatta ilk 10 ülkeden biri yapma vizyonundan ödün vermeden çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Gültepe, "Bu hedefe yürürken Samsun'dan ve Samsunlu ihracatçılarımızdan hep beraber beklentilerimiz büyük. Samsun'un bu kapsamda büyük bir potansiyeli olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.
“Sanayicinin önünü açmaya çalışıyoruz”
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Sanayicimizin önünü açmaya çalışıyoruz. Havza özellikle bizim için çok önemlidir. Havza şuanda bin 500 dönümlük bir OSB’dir. Biz burayı ilk etapta 5 bin 500 dönüme ardında 20 bin dönüme çıkarmanın hazırlığını yapıyoruz” diye konuştu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Devam eden 9 organize sanayi bölgemizi ilk etapta 2 katına, ikinci etapta ise 3 katına kısa bir zaman içerisinde inşallah çıkacaktır. Tarımsal üretim, sanayi üretim, turizm, eğitim, metal sanayi aklınıza hangi sektör geliyor ise Samsun’da çok önemli bir potansiyel vardır” dedi.
Samsun gelecek vaat ediyor
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, kentin sanayiden tarıma, sağlıktan tarıma kadar her türlü imkanlarını davetlilerle paylaşarak, yatırım yapmaya davet etti. Salih Zeki Murzioğlu da şunları söyledi:
"Samsun dünya ticaretin hacmi her geçen büyüyen lojistik sektörü anlamında gelecek vaat eden bir kenttir ve bir lojistik merkez olma idealine erişmesi hiç de uzak değildir. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu sektörün gelişmesi adına büyük emekler verdik ve bugün şehrimize 670 bin metrekare alan içerisine konumlandırılmış olan Samsun Lojistik Merkezi’ni kazandırdık. Değerli panelistleri ve muhtemel yatırımcılarımız program akışında sektörel görüşlerini sunacaklardır. Ben bu zirvenin Samsun'un yatırım ve ihracatı için en kısa vadede önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. Bu şehre yapılan her yatırımın bölgenin potansiyelinin harekete geçmesine bunun da domino etkisiyle ülkemiz kalkınmasına katma değer sağlayacağına inanıyorum."
Dört ayrı panel düzenlendi
Açılış konuşmalarının ardından ise, ‘Sanayi Sektörünün Sürdürülebilirlik, Üretim, Yatırım ve İhracatın Artırılması’, ‘Samsun’un Sağlık Endüstrileri ve Sağlık Hizmeti, İhracatı, Vizyonu’, İhracata Yönelik Destekler ve Finansman İmkanları’ ile, ‘Samsun’un Lojistik Ağlarının Geliştirilmesi’ başlıklarında dört ayrı panel düzenlendi. Zirvenin açılışında konuşan |
|
|