|
|
|
23 Mayıs, 2025
Ticaret Bakanlığından Birliğimize iletilen yazıda, Etiyopya Hükümeti tarafından Özel Ekonomik Bölge (ÖEB) Tebliği'nin (Special Economic Zone Proclamation No. 1322/2024) değiştirildiği ifade edilmektedir.
Yapılan değişikliklerle birlikte, ÖEB'de geliştirici, işletmeci ve yatırımcı şirketlerin gümrük vergisi ve diğer vergilerden muafiyetin yanı sıra diğer teşviklerden de yararlanabileceği belirtilmekte olup; bu teşvikler kapsamında, ÖEB yatırım iznine sahip olan geliştirici ve işletmeciler için ÖEB'ye ve ÖEB'den yapılan mal ithalat ve ihracatında her türlü vergi ve harçtan tam muafiyet sağlanacağı, gümrük bölgesinden ÖEB'ye giren mal ve hizmetler için sıfır oranlı KDV uygulanacağı ve dolaylı vergilerden muafiyetin mümkün olabileceği, hissedarlara dağıtılan temettülerin gelir vergisinden muaf tutulacağı, ÖEB'ye ithal edilen sermaye mallarına ilişkin vergi ve harçlardan muafiyet sağlanabileceği gibi çeşitli teşviklerden yararlanılmasının mümkün olduğu belirtilmektedir. |
|
|
|
|
|
|
|
|
6. EİT İş Forumu |
2 Haziran, 2025 |
Azerbaycan İhracat ve Yatırım Destekleme Ajansı'nın (AZPROMO) Birliğimize gönderdiği yazıda, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 6. İş Forumu'nun, EİT Bölgesinde Sürdürülebilir Kalkınmanın Katalizörü Olarak Yatırım ve Ticaretin Teşviki temasıyla, 2 Temmuz 2025 tarihinde, Azerbaycan'ın Şuşa şehrindeki Şuşa Otel'de düzenleneceği bildirilmektedir.
|
|
|
|
Irak Ulaştırma, Havalimanları ve Lojistik Hizmetleri Uluslararası Fuar |
3 Haziran, 2025 |
Türkiye Odalar ve Borsalar Biriği'nden Odamıza gelen yazıda, Dışişleri Bakanlığı'nın bir yazısına atfen, 30 Eylül-3 Ekim 2025 tarihlerinde "Irak Ulaştırma, Havalimanları ve Lojistik Hizmetleri Uluslararası Fuarı'nın (ITL) düzenleneceği bildirilmektedir.
Fuar iletişim bilgileri aşağıda sunulmaktadır.
İletişim bilgileri Alfa Fuar ve Konferans Organizasyon Şirketi E-posta: alfa.int777@gmail.com, sales@itliraq.com Tel: 00964 774 818 7779, 00964 783 366 1976 |
|
|
|
İşyerlerinde Çatışma Yönetimi ve Sosyal Arabuluculuk Sertifika Program |
21 Mayıs, 2025 |
Anadolu Üniversitesi'nden Odamıza gelen, İnsan Hakları Eylem Planı gereği, Adalet Bakanlığı-HEGEM Vakfı ortaklığı ve 27 Devlet Üniversitesi iş birliği ile başlatılan "İnsan Hakları, Şiddet Önleme ve Sosyal Arabuluculuk Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirilmesi Seferberliği: ile ilgili yazı ilişiktedir. |
|
|
|
Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik |
28 Mayıs, 2025 |
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza iletilen yazıda; T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞKUR Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığından gelen yazıya atıf yapılarak; Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'te, 19/04/2025 tarih ve 32875 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan "Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile değişiklik yapıldığı bildirilmiştir.
Yapılan değişiklikler çerçevesinde, Mesleki Eğitim Kursları (MEK), İşbaşı Eğitim Programları (İEP) ve TOBB ile Bakanlık arasında 23.09.2024 tarihinde imzalanan Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) İşbirliği Protokolü kapsamında yürütülen NİYEP kurslarına ilişkin uygulama süreçlerinde önemli iyileştirmeler gerçekleştirildiği, söz konusu düzenlemeler ile temel amacın, işverenlerimizin nitelikli işgücüne erişimini kolaylaştırmak, istihdam süreçlerini etkinleştirmek ve bölgesel kalkınmayı desteklemek olduğu belirtilmiştir.
Yapılan değişikliklerin detaylarını içeren bilgilendirme metni ekte yer almaktadır. |
|
|
|
Üyelerimize duyurulur |
2 Haziran, 2025 |
Değerli Üyemiz,
Uluslararası Bitki Koruma Sözleşmesi (IPPC) kapsamında ihracatta kullanılan ahşap ambalaj malzemelerine ilişkin mevcut düzenlemelerde yapılan değişiklikler doğrultusunda, ihracat işlemlerinde karşılaşılabilecek sorunların önüne geçilmesi ve firmalarımızın yeni yükümlülükler hakkında bilgilendirilmesi amacıyla 03.06.2025 tarihinde Samsun Zirai Karantina Müdürlüğü Toplantı Salonunda saat: 10:00 – 12:00 arasında bir eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.
Konu ile ilgili detaylı bilgi içeren resmi yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla. |
|
|
|