|
|
|
19 Haziran, 2020
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gelen ilgili yazıda, 27/05/2020 tarihli ve 31137 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2573 sayılı "Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Karar" ile E-ticaret Sitelerine Üyelik Desteği, Sanal Ticaret Heyeti Desteği, Sanal Fuarlara Katılım Desteği ve Sanal Fuar Organizasyonu Desteği'nin yürürlüğe konulduğu ifade edilerek, anılan Karar ile firmaların pazarlamaya yönelik dijital faaliyetlerinin desteklenmesinin amaçlandığı belirtilmiştir.
Yazıda devamla, 2573 sayılı "Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Karar" ve karara ilişkin Uygulama Usul ve Esasları Genelgesi'nin Ticaret Bakanlığı web sitesinde (www.ticaret.gov.tr) yayımlandığı açıklanmıştır. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Sanayi İşbirliği Projeleri |
13 Ocak, 2021 |
Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nden alınan yazıda, kamu alımları yoluyla yerli sanayinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğundaki faaliyetlerin etkin bir şekilde icra edilmesi, 11. Kalkınma Planı'ndaki hedefler doğrultusunda sanayimizin teknolojik dönüşümü ile milli teknoloji hamlesine katkı sağlanması açısından illerde bulunan kamu idarelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasında Sanayi İşbirliği Projeleri (SİP) uygulamalarının yaygınlaştırılmasının önem taşıdığı vurgulanmaktadır.
|
|
|
|
STS/YETKİ BELGESİ SAHİPLERİNE DUYURU |
11 Ocak, 2021 |
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza ulaşan yazıda; Sayısal Takograf Sistemi (STS) kapsamında kullanılan STAUM uygulamasının 2021 yılının ilk çeyreğinde devreye alınacağı, halihazırda kullanılmakta olan şirket kartlarının geçerlilik sürelerinin bitmesini takiben, yeni talep edilecek kartlardaki kart numaralarının eski kart ile aynı olmayacağı ve değiştirileceği bildirilmektedir.
Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca, yetki belgesi sahipleri tarafından yetki belgelerine kaydedilmiş araç ünitelerinde kaydedilen verilerin, şirket kartı kullanılmak suretiyle, 3'er aylık dönemler halinde indirilerek, elektronik ortamda arşivlenmesi gerektiği malumlarınızdır.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin 5. maddesi kapsamında verilmiş olan yetki belgeleri ile ulusal ve/veya uluslararası karayolu ile yük ve yolcu taşımacılığı yapan ve takograf muafiyetinden faydalanmayan ticari araç sahibi şirket veya şahıs işletmelerinin menfaatleri gözetilerek, halihazırda kullanmakta oldukları şirket kartları ile aşağıdaki hususları yerine getirmeleri tavsiye edilmektedir.
Yetki belgesi sahiplerinin kullanmakta oldukları şirket kartları ile kilitledikleri taşıt verilerini, kartlarının geçerlilik sürelerini takip ederek, kart geçerlilikleri dolmadan ve yeni kart başvurunda bulunmadan önce veri kaybına neden olmayacak şekilde indirmeleri gerekmektedir.
Yetki belgesi sahiplerinin kullanmakta oldukları şirket kartlarının geçerlilik sürelerinin dolması halinde, talep edilen yeni kartlardaki numaraların değişecek olması nedeniyle indirilmeyen veriler için veri kayıplarıyla karşılaşılmamasını teminen bu sürecin yakın takip edilmesinin önem arz ettiği bildirilmiştir.
Bilgilerinize önemle duyurulur. |
|
|
|
Demir Çelik İşbirliği İmkanları |
5 Ocak, 2021 |
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) alınan bir yazıda, Karakas Ticaret Müşavirliği tarafından Venezuela devlet madencilik şirketleri grubu CVG (Corporacion Venezolana de Guayana) Başkanı Pedro Maldonado ile bir toplantı gerçekleştirildiği, toplantıda kendi tesislerinde ürettikleri ve demir çelik üretiminde kullanılan Sıcak Briket Demir (HBI) ve Doğrudan İndirgenmiş Demir (DRI) ürünlerini Türkiye'ye uygun koşullarda satabileceklerini, ayrıca sahip oldukları demir pelet üretim tesislerinden birinci hatta yenileme yatırımına ve ikinci hattın da kurulumu için yatırıma ihtiyaçları olduğunu belirterek söz konusu tesisleri Türk yatırımcılarla birlikte tamamlayarak ortak üretim yapabileceklerini açıkladığı bildirilmektedir.
|
|
|
|
Doğrudan Yabancı Yatırımların İzlenmesi Hakkında AB Tüzüğü |
17 Aralık, 2020 |
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız yazıda, Avrupa Birliği (AB) Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği’nden T.C. Ticaret Bakanlığı’na iletilen yazıya istinaden, Doğrudan Yabancı Yatırımların (DYY) İzlenmesine İlişkin 2019/452/EU sayılı AB Tüzüğü’nün 10 Nisan 2019 tarihinden bu yana yürürlükte olduğu ifade edilmiş; ilgili tüzük hakkında bilgi verildiğinin altı çizilmiştir. Konu ile ilgili detaylı bilgi ekte sunulmuştur.
|
|
|
|
Dernek makbuzlarının basımı hakkında |
12 Ocak, 2021 |
Sayın üyemiz,
Samsun Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü'nün Dernek makbuzlarına ilişkin yazısında;
"Bilindiği üzere derneklere ve dernek kuruluşlarına yönelik iş ve işlemler, başta 5253 Sayılı Dernekler Kanunu ve bu kanunun uygulanması hakkında çıkarılmış olan Dernekler Yönetmeliği ile diğer mevzuat hükümleri doğrultusunda yürütülmektedir.
Dernekler ile ilgili mevzuatta düzenlenmiş olan her türlü makbuz, belirli usül ve çerçevelerde matbaalarca basılmaktadır. 09.07.2020 tarihinde Dernekler Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile bu makbuzların formatında da değişiklikler olmuştur. Makbuzların güncel haline Dernekler Yönetmeliğinin resmi gazetede yayınlanmış halinin ekinden ulaşılabilmektedir.
Bu nedenle ilçenizde bulunan, odanıza bağlı olup bu tür makbuzları basan matbaacılara, basılacak makbuzları güncel formatta basmaları, aksi takdirde güncel formatta basılmayan makbuzların imha edilmesinin gerekebilecektir."
denmektedir.
Saygılarımızla. |
|
|
|