|
|
|
15 Mayıs, 2023
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen ve Ekte bir örneği sunulan ilgi yazıda, Buenos Aires Ticaret Müşavirliği tarafından iletilen bir yazıya atfen, Arjantin'de hizmet ithalatı, navlun ve faiz ödemelerine ilişkin alınan tedbirler hakkında detaylı bilgi verilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Samsun İli Yatırım ve İhracat Zirvesi |
3 Mayıs, 2023 |
Sayın Üyemiz,
Ticaret Bakanlığı tarafından Karadeniz Bölgesinin sahip olduğu ekonomik potansiyeli ortaya çıkarmak, sektörlerimizin katma değerli dönüşümünü sağlamak, üretimimiz ve ihracatımızı artırmak amacıyla Orta Karadeniz'in merkezi işlevini gören Samsun'da 8 Mayıs 2023 Pazartesi günü saat 10:00'da Ticaret Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muş'un teşrifleriyle kamu, özel sektör, meslek örgütleri ve iş insanlarının katılımlarıyla Samsun İli Yatırım ve İhracat Zirvesi düzenlenecektir.
Ekte program paylaşılmış olup, bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla, |
|
|
|
|
|
3 Boyutlu İçerik Eğitim Programları İçin Hibe Desteği |
5 Mayıs, 2023 |
TOBB tarafından Odamıza iletilen Unity Teknoloji şirketinin yazışasında yazıda, 3 boyutlu görsel endüstriye ilişkin iş gücü yetiştirilmesini desteklemek amacıyla "Unity İş Gücü Hibe Programı"nın başlatıldığı, bu kapsamda eğitim programlarında gerçek zamanlı 3 boyutlu teknolojileri kullanan kuruluşlara 200.000 $'a kadar hibe desteği sağlanabildiği bildirilmektedir.
Yazıda devamla;
- 3 boyutlu iş piyasasına girmek için gereken becerileri öğreten eğitim programları olan,
- 3 boyutlu işler için gerekli olan yetenek havuzunu çeşitlendiren ve bu havuza katkıda bulunan,
- Düşük gelirli ve dezavantajlı gruplara eğitim veren veya eğitim içeriği üreten kuruluşlardan başvuru bekledikleri ifade edilmektedir.
Bu kapsamda Oda ve Borsalarımız kanalıyla meslek liselerimizin ve ilinizde faaliyet gösteren üniversitelerin programdan faydalanabileceği değerlendirilmektedir.
Aynı yazıda, Unity Teknoloji tarafından 15 Mayıs 2023'te saat 19:00'da ve 22 Mayıs 2023'te saat 05:00'te 30'ardakikalık canlı soru-cevap oturumu gerçekleştirileceği ifade edilmektedir. Soru-cevap oturumlarınakayıt https://unitytech.typeform.com/to/w1lhew1H adresinden yapılabilmektedir.
Unity İş Gücü Hibe Programı hakkında detaylı bilgiye https://unity.com/grants/workforce-grant adresinden ulaşılabilmektedir.
|
|
|
|
Ziraat Bankası Business Kart |
5 Mayıs, 2023 |
Bilindiği üzere, Birliğimizce deprem bölgesinde kalıcı konutlar yapılması amacı ile "El Verin Ev Yapalım" kampanyası başlatılmıştır. Kampanyaya kredi kartı ile sanal pos aracılığıyla katılım sağlanabilecektir. Ziraat Bankası Sanal Pos ile tahsilat konusunda sadece bu kampanyada kullanılmak üzere 18 ay taksit imkanı sunan Ziraat Bankası Business kartı devreye alacaktır. Kampanyaya destek olmak ve Ziraat Bankası Business kartın 18 ay taksit imkanından faydalanmak isteyen üyeleriniz için Ziraat Bankası Business kart çıkartılması konusunda kolaylık sağlanacaktır.
Bu kart ile yapılacak yardımların tamamı depremzedeler için yapılacak konut yapımı için kullanılacak, faiz ve komisyon uygulanmayacaktır. Bu kartı almak isteyen üyelerinizin bilgilerinin aşağıda verilen linke Oda/Borsanızca girilmesi beklenmektedir. https://anket.tobb.org.tr/#/anket/ziraaat-business-card-basvurulari |
|
|
|
2. Bansko Zirvesi-Bulgaristan |
15 Mayıs, 2023 |
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Bulgaristan Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) tarafından kurulmuş olan Türkiye-Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu organizasyonunda, Bulgaristan Yatırım Ajansı ile KOBİ Destek ve Tanıtım Ajansı'nın da katkıları ile 9-10 Haziran 2023 tarihlerinde, Bulgaristan'ın Bansko şehrinde "II. Bansko Zirvesi" gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Geçtiğimiz yıl birincisi gerçekleştirilen ve Türkiye ile Bulgaristan'dan 100'den fazla firmanın katılım sağladığı programa bu yıl, özellikle otomotiv yedek parçaları, inşaat ve yapı malzemeleri, metal, makina, kağıt, mobilya, enerji, ambalaj, gıda, IT, danışmanlık, tekstil, sağlık, kimya-kozmetik, plastik eşya, iklimlendirme, turizm sektörleri başta olmak üzere, diğer birçok sektörde faaliyet gösteren firmaların katılması ve önemli işbirlikleri kurulması beklenmektedir. Taslak program ve programın ayrıntıları ekte yer almakta olup, katılmak isteyenlerin programda linki yer alan online formu doldurması gerekmektedir. |
|
|
|