Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | www.samsuntso.org.tr
Dil değiştir : Tr En
Maden Atıkları Yönetmeliğinin Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar « Geri
 22 Haziran, 2018

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca; madenlerin aranması, çıkarılması ve zenginleştirilmesinden kaynaklanan maden atıklarının yönetimine ilişkin usul ve esasların belirlendiği Maden Atıkları Yönetmeliği'nin 15.07.2015 tarih ve 29417 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandığı ve 15.07.2017 tarihinde yürürlüğe girdiği hatırlatılmaktadır.

Yönetmeliğin yürürlük tarihi itibariyle gelen görüş ve değerlendirmeler ile Bakanlığın tespitleri neticesinde, getirilen açıklamalara bazı ilave ve düzeltmelerin yapılması gerektiği mütalaa edilmiştir.

Bu çerçevede, Maden Atıkları Yönetmeliği'nin uygulanmasında; açıklama metni ve ek doğrultusunda iş ve işlem tesis edilecektir.

2656-1.pdf 2656-1.pdf (859,48 KB)
Diğer Duyurular Tüm Duyurular »

Baca Kontrol ve Denetim Tebliği Taslağı
7 Ekim, 2019
Taslak hakkındaki görüş ve önerilerinizi, 21.10.2019 tarihi mesai saati sonunu kadar Odalar Birliğine iletilmek üzere, Odamıza gönderebilirsiniz.​ Taslak ve görüş bildirme formu>>
Hizmet Ticareti Kısıtlılık Endeksi
4 Ekim, 2019
TOBB’ den alınan yazıda, hizmet ticareti önündeki engellerin belirlenmesi ve bu engellerin sayısallaştırılmasını teminen iktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından Hizmet Ticareti Kısıtlılık Endeksi Veritabanı (STRI) oluşturulduğu belirtilmektedir. Söz konusu veritabanının, OECD üyesi ülkelerde 22 hizmet sektörünü etkileyen düzenlemeler göz önünde bulundurularak hazırlandığı ifade edilmektedir.
Malezya’da TSE belgelerinin kabulü
4 Ekim, 2019
TOBB tarafından Odamıza gönderilen yazıda belirtildiği üzere; 02-05 Temmuz 2019 tarihlerinden TSE tarafından Malezya’ya düzenlenen ziyarette “Malezya’ya yangın malzemeleri ihracatı yapacak firmalarımızın TSE’nin akreditasyonu kapsamında aldıkları belgelerin Yangın Güvenliği Kurumu (BOMBA) tarafından kabul edilmesine dair yetkilendirme alınmıştır. Bu bağlamda Malezya’da bulunan yerli ve yabancı firmaların pasif ve aktif yangın koruma sistemleri alımında bundan böyle TSE tarafından verilen test raporlarını tanıyabileceği belirtilmektedir.
Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 1593) yayımlandı
2 Ekim, 2019
Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 1593) 2.10.2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. İlgili karar için bağlantı...
9. Uluslararası Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Konferansı
9 Ekim, 2019
TOBB’dan odamıza gelen ilgili kayıtlı yazıda, Etiyopya Ticaret ve Sanayi Bakanlığı desteğiyle, Etiyopya Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Baharat İşleyiciler ve İhracatçılar Birliği (EPOSPEA) tarafından 9. Uluslararası Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Konferansı'nın 29-30 Kasım 2019 tarihlerinde Sheraton Addis Hotel, Addis Ababa Etiyopya'da düzenleneceği bildirilmektedir. Bu çerçevede, etkinliğe ilişkin güncel bilgilere http://www.epospeaeth.org/ web adresinden ulaşılabilmektedir.
SAMSUN TİCARET ve SANAYİ ODASI
Tel : +90 (362) 432 36 26
Faks : +90 (362) 432 90 55
E-Posta : samsuntso@samsuntso.org.tr