Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | www.samsuntso.org.tr
Dil değiştir : Tr En
Maden Atıkları Yönetmeliğinin Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar « Geri
 22 Haziran, 2018

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca; madenlerin aranması, çıkarılması ve zenginleştirilmesinden kaynaklanan maden atıklarının yönetimine ilişkin usul ve esasların belirlendiği Maden Atıkları Yönetmeliği'nin 15.07.2015 tarih ve 29417 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandığı ve 15.07.2017 tarihinde yürürlüğe girdiği hatırlatılmaktadır.

Yönetmeliğin yürürlük tarihi itibariyle gelen görüş ve değerlendirmeler ile Bakanlığın tespitleri neticesinde, getirilen açıklamalara bazı ilave ve düzeltmelerin yapılması gerektiği mütalaa edilmiştir.

Bu çerçevede, Maden Atıkları Yönetmeliği'nin uygulanmasında; açıklama metni ve ek doğrultusunda iş ve işlem tesis edilecektir.

2656-1.pdf 2656-1.pdf (859,48 KB)
Diğer Duyurular Tüm Duyurular »

Kurban Bayranımız Mübarek Olsun
8 Ağustos, 2019
Meksika - İş Birliği Teklifi
4 Temmuz, 2019
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza gelen yazıda; T.C. Ticaret Bakanlığı’nın yazısı ile Meksiko Ticaret Müşavirliğimizden alınan bir yazıya atfen, Müşavirliğimiz tarafından katılım sağlanan “Business Yucatan & Trade Opportunities” semineri kapsamında Yucatan Eyaleti’ndeki sağlık turizmi alanında gerçekleştirilebilecek yatırım projeleri hakkında bilgi edinildiği belirtilmekte olup, Yucatan Eyaleti Kalkınma Ajansı yetkililerince firmalarımızın bilgi ve deneyimlerinden istifade edilmek suretiyle ABD’li ve Kanadalı turistleri Meksika’da ağırlamaya yönelik firmalarımız ile ortak projeler gerçekleştirilebileceği bildirilmektedir.
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ
12 Temmuz, 2019
Mozambik Uluslararası Ticaret Fuarı
4 Temmuz, 2019
TOBB'dan Odamıza gelen yazıda, Mozambik'in en önemli karma nitelikli uluslararası fuarı olan Mozambik Uluslararası Ticaret Fuarı'nın, 26 Ağustos - 1 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenleneceği bildirilmektedir.
CIIE Fuarı Hk.
4 Temmuz, 2019
Ticaret Bakanlığı'ndan alınan yazıda, Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC)'nin ev sahipliğini yaptığı, geçen yıl 240 bin metrekarelik bir alanda 130 ülkeden 2 bin 800 firmanın katılım sağladığı  Çin Uluslararası  ithalat Fuarı  (CIIE)'nın ikincisinin 05-10 Kasım 2019 tarihleri arasında Shanghai'da düzenleneceği bildirilmektedir.
SAMSUN TİCARET ve SANAYİ ODASI
Tel : +90 (362) 432 36 26
Faks : +90 (362) 432 90 55
E-Posta : samsuntso@samsuntso.org.tr