Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | www.samsuntso.org.tr
Dil değiştir : Tr En
Maden Atıkları Yönetmeliğinin Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar « Geri
 22 Haziran, 2018

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca; madenlerin aranması, çıkarılması ve zenginleştirilmesinden kaynaklanan maden atıklarının yönetimine ilişkin usul ve esasların belirlendiği Maden Atıkları Yönetmeliği'nin 15.07.2015 tarih ve 29417 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandığı ve 15.07.2017 tarihinde yürürlüğe girdiği hatırlatılmaktadır.

Yönetmeliğin yürürlük tarihi itibariyle gelen görüş ve değerlendirmeler ile Bakanlığın tespitleri neticesinde, getirilen açıklamalara bazı ilave ve düzeltmelerin yapılması gerektiği mütalaa edilmiştir.

Bu çerçevede, Maden Atıkları Yönetmeliği'nin uygulanmasında; açıklama metni ve ek doğrultusunda iş ve işlem tesis edilecektir.

2656-1.pdf 2656-1.pdf (859,48 KB)
Diğer Duyurular Tüm Duyurular »

Denizli Ticaret Borsası'ndan Kuruyemiş ticareti yapan firmaların mağdur olmaması için uyarı yazısı
26 Aralık, 2019
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Sekreterliğine ANKARA İlimizde faaliyet gösteren kuruyemiş firmaları gerek iç piyasada gerekse yaptıkları ihracat ile ülkemiz ekonomisinde önemli bir konuma sahiptir. Son zamanlarda kuruyemiş üretimi yapan üyelerimizden aldığımız şikâyetlerde bazı kötü niyetli kişilerin ilimizdeki kuruyemiş firmalarının alım temsilcisiymiş gibi davranarak birçok ilimizde dolandırıcılık yaptıkları, incir, badem, kestane vb. kuruyemiş ürünleri almaya çalıştıkları bilgisi edinilmiştir. Kuruyemiş ticareti yapanların konuyla ilgili mağduriyet yaşamamaları için Borsalarımızın üyelerinin bilgilendirilmesinin ve üyelerin şüpheli durumlarda adı kullanılan firma ile irtibata geçerek teyit almalarının faydalı olacağı kanaatindeyiz. Bilgilerinize ve gereğini arz ederim. Denizli Ticaret Borsası
Sanayi Sicil Belgesi İşlemleri
7 Ocak, 2020
Sayın üyemiz, Sanayi sicil bilgi sistemine kayıtlı işletmelerimize yönelik veri toplama ve güncelleme faaliyetleri sürekli olarak devam ekmekte olup, ilgili mevzuat gereği belgeleri iptal edilen işletmeler ile vize süresini geçiren işletmeler güncel olarak Samsun Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü resmi internet adresi (https://samsun.sanayi.gov.tr) duyurular sekmesi altında ilan edilmektedir.
Otopark Yönetmeliği'nde süre uzatıldı
2 Ocak, 2020
TOBB’dan Odamıza gelen yazıda, Her daireye 1 araç zorunluluğu getiren otopark yönetmeliğinin 31 Mart 2020 tarihine uzatıldığı belirtildi. Yazıda, “Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda Birliğimiz girişimleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Otopark Yönetmeliğinin 4’üncü maddesinde belirtilen yürürlük tarihini 31.03.2020 tarihine kadar uzatmıştır” ifadeleri yer aldı.
18 Aralık, 2019
Ahşap Ambalaj Malzemelerinin Isıl İşleme Tabi Tutulması ve İşaretlenmesine Dair Yönetmelik 25 Mayıs 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Ekli yazıda yönetmeliğin 1.1.2020 tarihinde yürürlüğe gierdeği hatırlatılmaktadır. İlgili Yazı>>  İlgili Yönetmelik>>
"Boost with Facebook" programı-Samsun
16 Ocak, 2020
SAMSUN TİCARET ve SANAYİ ODASI
Tel : +90 (362) 432 36 26
Faks : +90 (362) 432 90 55
E-Posta : samsuntso@samsuntso.org.tr
KEP : samsuntso@hs03.kep.tr
Adres : Hançerli Mah. 216.Sk. No:8 İLKADIM / SAMSUN
Samsun TSO web.TV
Samsun TSO Açılım Dergisi
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Facebook Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | YouTube Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Twitter Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | RSS
Bilgi Edinme | Telefon Rehberi | Görüş ve Öneri | Üye Bilgi Güncelleme | Hesap Numaraları | Sıkça Sorulan Sorular
Site Haritası | Web Mail | Mobil Site | E-Organ
Ticaret Sicil Gazetesi | Müteahhitlik Karnesi | Marka/Patent Araştır | Fire ve Zaiyat Oranları | Sermaye Piyasa Verileri
Mükellef Bilgileri Bildirimi | Yatırım Teşvik Mevzuatı | NACE Kodu Sorgula | Kamu İhale Bülteni
Barkod İşlemleri | Resmi Gazete | Fuar Rehberi | Mevzuat Ara | M.E.R.S.İ.S
Samsun TSO Eğitim Vakfı | Hizmet Standartları | Basında Biz | Raporlar | İstatistik | Ekonomik Bülten
TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Enflasyonla Topyekün Mücadele Blacksea Enterprise Europe Network Samsun AB Bilgi Merkezi Blacksea Enterprise Europe Network Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB Resmi Web Sitesi KGF: Kredi Garanti Fonu KOBİ Bilgi Sitesi Rekabet Kurumu Rekabet Kurumu
Toplam 1 (bir) adet Duyuru Bulunmaktadır. 1
"Boost with Facebook" programı-Samsun
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TOBB Samsun Genç Girişimciler Kurulu tarafından, TOBB partnerliğinde ve Hackquarters yürütücülüğünde, Facebook’un yerel işletmelerin büyümelerine ve insanların yeni iş bulabilmeleri için dijital beceriler edinmelerine yardımcı olmayı hedeflediği küresel projesi kapsamında Türkiye’de başlatılan "Boost with Facebook" programı Samsun’da gerçekleştirilecektir. Katılımlarınızı bekleriz.   Programın Adı: Boost with Facebook “Facebook ile Öne Çıkın” Tarih: 22 Ocak 2020 Çarşamba Yer: Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Davut Altan Meclis Salonu Saat: 09.00-13.00   Program: 09.00: Kayıt/ Networking 10.00: Facebook ve Instagram ile Online İş Portföyü Oluşturma: Değer Teklifi Workshop 11.00: Instagram Kullanarak Yeni Müşteriler Bul ve Hikayeni Anlat! 11.30: Facebook ve Instagram Reklamlarını Kullanarak Satışınızı Nasıl Arttırırsınız? 12.00: Facebook ve Instagram Detay için tıklayınız.
KAPAT X