Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | www.samsuntso.org.tr
Tel : +90 362 432 36 26 | İletişim
Dil değiştir : Tr En
"Güvenlik Raporu Tebliğ Taslağı” ile "Büyük Kaza Önleme Politika Belgesi Tebliğ Taslağı” hakkında « Geri
 10 Ağustos, 2018

30.12.2013 tarihli ve 28867 Mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkındaki Yönetmelik” gereğince üst seviyeli kuruluşların hazırlamaları gerekli olan güvenlik raporlarının 31/12/2018 tarihine kadar işyerlerince hazırlanması, mevzu bahis raporlarm Bakanlığa fiziksel olarak iletilmesi yerine işyerinde incelenmesi, raporlarda yer alan format yetersizliği yerine raporun bulunmaması halinde işin durdurulması ve ilgili konularda yasal düzenlemelerin gerçekleştirilmesi amacıyla Afet ve Acil Durum Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığının yetkili kılındığı kararlaştırılmıştır.

Bununla birlikte meri Yönetmelik, referans AB mevzuatı olan 96/82/EC SEVESO-II "Tehlikeli Maddeleri İçeren Büyük Kaza Risklerinin Kontrolünü İçeren AB Direktifi”ne paralel olarak hazırlanmış olan 2012/18/EC SEVESO-III Direktifinin yayımlanması ile birlikte güncellenmiştir.

Söz konusu değişikliklerden hareketle; Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliğ Genel Müdürlüğü tarafından "Güvenlik Raporu Tebliğ Taslağı” ile "Büyük Kaza Önleme Politika Belgesi Tebliğ Taslağı” hazırlanarak Birliğimiz görüşleri talep edilmektedir.

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığına gönderilecek Birliğimiz görüşlerinin hazırlanmasında değerlendirilmek üzere Taslaklara ilişkin görüş ve önerilerinizi 15/082018 tarihine kadar odamız genel sekreterliğine iletebilirsiniz.

Güvenlik Raporu tebliğ taslağı - Büyük kaza önleme politika belgesi tebliğ taslağı.pdf Güvenlik Raporu tebliğ taslağı - Büyük kaza önleme politika belgesi tebliğ taslağı.pdf (802,79 KB)
Diğer Duyurular Tüm Duyurular »
 
Telif Hakları Hk.
5 Aralık, 2019
TOBB'dan Odamıza gelen yazıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun 41inci maddesi kapsamında Meslek Birlikleri tarafından açıklanan tarifeler ve ortak tarifeler üzerinde uzlaşma sağlanamaması ve sözleşme yapılamaması halinde müzakere edilmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın uygun görüşü ile oluşturulan Uzlaştırma Komisyonu'nun toplanması için başvuru hakkına sahip olduğu belirtilmiştir.
Fas İhale Duyurusu
5 Aralık, 2019
Fas İhale Duyurusu TOBB'dan Borsamıza ulaşan yazıda FAS Sağlık Bakanlığı tıbbi ve medikal malzeme ithalatı için, Sağlık Bakanlığına bağlı olan İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen "özel izin", "tescil belgesi"nin yanısıra "tescil başvurusu alındı belgesi" veya "usulüne göre onaylanmış faturaların" sunulması gerektiği yönünde bir düzenleme yapıldığı; ancak ekte yer alan sirküler içerisinde yer alan listede bahsi geçen ürünlerin söz konusu izin ve tescil uygulamasına tabi tutulmayacağı belirtilmektedir. Yazıda söz konusu ürünlerin ülkemizden Fas'a ithali sırasında ilgili kamu kurumundan belge temini ve izin süreci ithalat sürelerini ve maliyetlerini artırma ihtimali bulunduğu ifade edilmektedir. Detaylı Bilgi etke verilmiştir
Kişisel Verileri Koruma Kurumundan
21 Kasım, 2019
21 Kasım 2019 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30955 KURUL KARARI Kişisel Verileri Koruma Kurumundan: KARAR Karar Tarihi                 :   18/10/2019 Karar No                      :   2019/308 Toplantı Sıra Sayısı     :   2019/37 Konu Özeti                   :   …   Toplantıya Katılan Üyeler Başkan                          :   Prof. Dr. Faruk BİLİR Üyeler                            :   Bayram ARSLAN, Hasan AYDIN, Şaban BABA,                                            Dr. İhsan Ezel BÜYÜKSEKBAN, Murat KARAKAYA,                                            Dr. Cengiz PAŞAOĞLU   Kişisel Verileri Koruma Kurumuna intikal eden ihbarlar kapsamında avukatlar/hukuk büroları ile finans, gayrimenkul danışmanlık, sigorta vb. sektörlerde faaliyet gösteren bazı kişi ve kuruluşlar tarafından muhtelif yollarla elde edilen veriler üzerinden vatandaşların kimlik ve iletişim bilgileri gibi kişisel verilerinin sorgulanmasına imkân tanıyan yazılım/program/uygulamaların kullanılmakta olduğu tespit edilmiştir. Yapılan değerlendirme sonucunda bu durumun, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun veri sorumlularının veri güvenliğine ilişkin yükümlülüklerini düzenleyen 12 nci maddesi hükümlerine aykırılık oluşturduğu dikkate alınarak, yaşanabilecek veri güvenliği ihlallerinin önüne geçilmesini teminen; - Bu mahiyetteki yazılımları/programları/uygulamaları kullandığı tespit edilenler hakkında Türk Ceza Kanunu kapsamında gerekli adli işlemlerin tesisi için konunun, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 158 inci maddesi hükmü uyarınca ihbaren ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına bildirileceği, - Kişisel Verileri Koruma Kurulunun görev alanına giren yönüyle de veri sorumluları hakkında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 18 inci maddesi hükmü çerçevesinde idari işlem tesis edileceği hususlarında kamuoyunun bilgilendirilmesine, - 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 15 inci maddesinin altıncı fıkrası hükmü uyarınca alınan bu ilke kararının Resmi Gazete ile Kurumun internet sitesinde yayımlanmasına oybirliği ile karar verilmiştir.
Cibuti Özel Ekonomik Bölgesi Toplantısı
5 Aralık, 2019
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda son dönemde Türkiye ve Cibuti arasında siyasi ve ekonomik ilişkilerin hızla geliştiği, bu kapsamda, Cibuti'de Türk firmalarının Afrika'ya yönelik ihracatlarında stratejik bir açılım noktası olarak değerlendirilebilecek bir Özel Ekonomi Bölgesi (ÖEB) kurulmasına yönelik çalışmaların 2014 yılında başlatıldığı ve ÖEB'ye arazi tahsisine ilişkin Protokol 2015 yılında imzalandığı belirtilmiştir.
Türkiye Kooperatifler Fuarı
23 Kasım, 2019
T.C. Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nden Odamıza gelen yazıda; Ülkemizde Kooperatifçiliğin geliştirilmesi, kooperatif ürünlerinin tanıtımı ve bu alanda bir farkındalık oluşturarak Kooperatifler aracılığıyla iç ve dış ticaretin geliştirilmesi amacıyla T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından belirli aralıklarla düzenlenen Kooperatifler Fuarı’nın üçüncüsünün 05-08 Aralık 2019 tarihlerinde Ankara Ticaret Odası Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirileceği bildirilmektedir. Söz konusu Fuar ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.koopfuar.com.tr adresinden ulaşılabilmektedir. İlgilenen üyelerimize önemle duyurulur.  
SAMSUN TİCARET ve SANAYİ ODASI
Tel : +90 (362) 432 36 26
Faks : +90 (362) 432 90 55
E-Posta : samsuntso@samsuntso.org.tr
KEP : samsuntso@hs03.kep.tr
Adres : Hançerli Mah. 216.Sk. No:8 İLKADIM / SAMSUN
Samsun TSO web.TV
Samsun TSO Açılım Dergisi
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Facebook Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | YouTube Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Twitter Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | RSS
Bilgi Edinme | Telefon Rehberi | Görüş ve Öneri | Üye Bilgi Güncelleme | Hesap Numaraları | Sıkça Sorulan Sorular
Site Haritası | Web Mail | Mobil Site | E-Organ
Ticaret Sicil Gazetesi | Müteahhitlik Karnesi | Marka/Patent Araştır | Fire ve Zaiyat Oranları | Sermaye Piyasa Verileri
Mükellef Bilgileri Bildirimi | Yatırım Teşvik Mevzuatı | NACE Kodu Sorgula | Kamu İhale Bülteni
Barkod İşlemleri | Resmi Gazete | Fuar Rehberi | Mevzuat Ara | M.E.R.S.İ.S
Samsun TSO Eğitim Vakfı | Hizmet Standartları | Basında Biz | Raporlar | İstatistik | Ekonomik Bülten
TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Enflasyonla Topyekün Mücadele Blacksea Enterprise Europe Network Samsun AB Bilgi Merkezi Blacksea Enterprise Europe Network Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB Resmi Web Sitesi KGF: Kredi Garanti Fonu KOBİ Bilgi Sitesi Rekabet Kurumu Rekabet Kurumu